DeFi For You-advertentie Word nu uw eigen bank met REAL DeFi

Helaas, het moment waarop velen van ons hebben gewacht, de grote crypto-boom van 2021. Ik geloof dat er een veelvoud aan redenen is waarom we de grote crypto-boom van 2021 zien.

 

Tientallen jaren van slecht monetair beleid en overheidsuitgaven. De ineenstorting van de waarde van de Amerikaanse dollar met 99% in de afgelopen 100 jaar. Regeringen en landen over de hele wereld die ernaar streven de dollar als wereldwijde reservevaluta te vervangen. btc koers is gestegen.

 

De waanzin met de pandemie die leidde tot een financiële ineenstorting in maart, waardoor de Fed gedwongen werd om biljoenen dollars uit het niets te drukken om verdere catastrofes te voorkomen. Verlies van vertrouwen in onze financiële en politieke opperheren en leiders.

 

 

En de lijst gaat maar door. Mensen worden wakker en velen van ons houden niet van wat we zien.

 

De Federal Reserve is een belangrijke motor achter onze economie en de twee belangrijkste wapens die ze tot hun beschikking hebben, zijn: 1) meer geld drukken 2) rentetarieven verhogen of verlagen. De rentetarieven staan ​​al op 0, dus dat wapen is uit. Sommige Europese landen hebben een negatieve rente, en het is heel goed mogelijk dat wij daar ook komen.

 

Hun andere wapen is om meer geld te drukken, wat we ze in duizelingwekkend tempo zien doen. Dit leidt tot inflatie, waardeverlies in de Amerikaanse dollar en misschien zelfs hyperinflatie op de weg. Zelfs de Fed zelf verklaarde dat ze de inflatie misschien een tijdje ‘warm’ moesten laten lopen. Welke crypto kopen in 2021.

 

Bitcoin’s explosie

 

Bitcoin overtrof niet alleen het hoogste punt ooit van $ 20.000 vorige maand, het liet het ook in het stof achter. We hebben ongeveer 11 jaar gewacht tot Bitcoin $ 20.000 bereikte, en we hebben zojuist binnen een paar maanden nog eens $ 20.000 toegevoegd.

 

Veel van de andere top 100 cryptocurrencies beginnen ook serieus geld te zien pompen. Ethereum heeft de afgelopen week een winst van 50% behaald. Sommige munten hebben schijnbaar van de ene op de andere dag meer dan 100% winst behaald. Over het algemeen enge tijden met de wereldwijde financiële markten, maar spannende tijden voor cryptocurrency.

 

Institutionele beleggers

 

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom we deze gekke crypto-boom zien. De institutionele beleggers waarvan ons was beloofd dat ze jarenlang aan boord zouden komen, zijn eindelijk begonnen.

 

De grote enchilada die dit enkele maanden geleden echt op gang bracht, was MicroStrategy toen ze aankondigden dat ze meer dan een miljard dollar in Bitcoin zouden investeren. Anderen hebben dit voorbeeld gevolgd, wat naar mijn mening FOMO (angst om te missen) veroorzaakt bij veel andere investeerders.

 

Bovendien heeft Grayscale, een Amerikaanse crypto-investeringsmaatschappij, de deuren geopend voor investeerders om te investeren in de belangrijkste cryptocurrencies zonder de onderliggende activa aan te houden. De investeringsmaatschappij van Grayscale is enorm succesvol geweest en heeft de afgelopen maanden agressief Bitcoin opgekocht.

 

Tech bedrijven

 

Het zijn echter niet alleen de investeerders die in de cryptocurrency-actie stappen. We zien een grote acceptatie door grote bedrijven en bedrijven zoals PayPal.

 

Een paar maanden geleden kondigde PayPal aan dat ze je zouden toestaan ​​om cryptocurrencies op hun platform op te slaan, te kopen, te verkopen en ermee te handelen, samen met alle 28 miljoen handelaren waarmee ze samenwerken. Dit is geen kleine aankondiging. Jack Dorsey’s bedrijf Square heeft onlangs ook voor $ 50 miljoen aan Bitcoin gekocht.

 

Banken

 

Bovendien kijken centrale banken over de hele wereld naar cryptocurrencies als een haalbare methode voor dagelijks gebruik, die mogelijk de Amerikaanse dollar zoals we die kennen zou kunnen vervangen door zijn digitale equivalent, een stablecoin.

 

Stablecoins zijn cryptocurrencies gekoppeld aan de waarde van de dollar, en zijn altijd een dollar waard, waardoor de volatiliteit die we bij andere cryptocurrencies hebben gezien, wordt geëlimineerd. Waarom zouden de centrale banken echter zo geïnteresseerd zijn in deze technologie? Welnu, ik geloof dat het erop neerkomt dat door de aard van blockchain-technologie, cryptocurrency en stablecoins de perfecte audit-trail zouden creëren.

 

Nooit meer onder de tafel deals of contante betalingen. Overheden zouden elke cent kunnen volgen, die door iedereen en overal wordt afgehandeld.

 

Onlangs, 5 januari, werd een andere belangrijke aankondiging gedaan door de OCC, die verklaarde dat banken legaal met blockchain-technologieën konden werken en betalingen konden uitvoeren met stablecoins met hun klanten.

 

Dit is een historisch moment voor cryptocurrency, aangezien het onduidelijk is welk standpunt de grote overheidsspelers zouden innemen ten aanzien van crypto.

 

Bitcoin’s derde halveringscyclus

 

Maar laten weduik in de technische redenen waarom deze crypto-boom plaatsvindt. Ik wilde beginnen met iets dat de “Bitcoin Halving” heet.

 

Dit is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt en volledig is gebaseerd op de code van Bitcoin. De halvering stelt dat elke vier jaar de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die elke 10 minuten wordt gemaakt, wordt gehalveerd. Eerder dit jaar gingen we door de derde Bitcoin-halvering en de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die werd gemaakt, ging elke tien minuten van 12 Bitcoins naar 6 Bitcoins.

 

Het is niet nodig dat u begrijpt hoe dit precies werkt als u niet supertechnisch bent. Weet gewoon dat Bitcoin na verloop van tijd steeds moeilijker te verkrijgen zal zijn, wat leidt tot digitale schaarste die vergelijkbaar is met het delven van goud. Hoe meer goud je ontgint, hoe minder er daarbuiten gedolven kan worden en hoe moeilijker het is om te bemachtigen.

 

Als we terugkijken op de geschiedenis van Bitcoin, heeft het een cyclus van vier jaar gevolgd naar de T. Met over het algemeen ongeveer twee jaar bearmarkt, gevolgd door twee jaar bullmarkt. De laatste bullmarkt eindigde weer in de crypto-boom van eind 2017 en begin 2018.

 

Sindsdien is het een beetje een brute bearmarkt geweest, waarbij Bitcoin en vrijwel elke andere cryptocurrency ongeveer 80% duikvlucht namen van hun toppen. We komen eindelijk uit deze bearmarkt en alle tekenen duiden erop dat de volgende bullmarkt officieel is begonnen.

 

De bitcoin-halveringscycli zijn historisch gezien de start van eerdere bull-runs, en het lijkt erop dat deze cyclus niet anders is.

 

Ethereum en DeFi

 

De volgende op de technische lijst is Ethereum. Ethereum is een platform voor het maken van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. Slimme contracten zijn bedoeld om alle contractuele overeenkomsten zoals we die vandaag kennen volledig te vervangen door zelfuitvoerende, volledig autonome en zeer veilige digitale overeenkomsten.

 

In het afgelopen jaar is een sector genaamd DeFi (Decentralized Finance) geëxplodeerd op Ethereum. Ontwikkelingsteams maken letterlijk toepassingen voor het lenen, lenen, verhandelen, kopen en verkopen waarmee iedereen kan communiceren, die bovenop Ethereum zijn gebouwd en die een golf van extreme opwinding hebben veroorzaakt.

 

Met DeFi kun je met je geld aantrekkelijke rentetarieven verdienen als je het opslaat in deze DeFi-apps, iets wat de banken niet bieden. DeFi heeft al tientallen miljarden dollars opgeslagen in hun slimme contracttoepassingen. Het zijn buitengewoon opwindende dingen, maar dat is niet het onderwerp van deze blog.

 

In plaats daarvan wilde ik het hebben over de historische gebeurtenis die net een paar maanden geleden eind 2020 plaatsvond.

 

Ethereum ging van een grote overgang in zijn software. Het is geüpgraded van Ethereum 1.0 naar 2.0. Er is een lange reis voor de boeg voordat Ethereum 2.0 volledig is gerealiseerd, maar Ethereum 2.0 is een grote stap in de goede richting voor directe acceptatie door consumenten, instituten, banken en zelfs de overheid.

 

Met Ethereum 1.0 werkte het goed, maar je kon maar ongeveer 15 transacties per seconde verwerken. Het is belangrijk op te merken dat Ethereum een ​​technologie is die wereldwijd wordt gedeeld.

 

Er is maar één Ethereum-netwerk en het is behoorlijk populair geworden. Dat betekent dat iedereen in de wereld die het wil gebruiken moet vechten om zijn transacties op het platform te krijgen.

 

En deze transacties zijn overigens niet gratis. Ze kosten veel geld. Hoe meer het Ethereum-netwerk wordt overspoeld, hoe hoger de prijs die deze transacties kosten. Wanneer je Ethereum vergelijkt met het wereldwijde Visa-netwerk, een netwerk dat ongeveer 10.000 transacties per seconde verwerkt, kun je snel zien waarom 15 transacties per seconde volstrekt ontoereikend zijn als het wil opschalen.

 

Ethereum 2.0 probeert dit op te lossen door het aantal transacties per seconde te verhogen tot in de duizenden per seconde, met sterk verminderde kosten van die transacties.

 

Bovendien creëren veel andere bedrijven schaaloplossingen om het Ethereum-netwerk aan te vullen. Ze worden schaaloplossingen van laag twee genoemd, maar vallen ver buiten het bestek van deze blog. In wezen streven ze ernaar het aantal transacties per seconde op Ethereum te vergroten.

 

Een van die opwindende schaaltechnologie heet Arbitrum, dat is gemaakt door Ed Felten, de voormalige plaatsvervangend Chief Technology Officer van het Witte Huis.

 

Ed en zijn team hebben de cryptocurrency-wereld het volste vertrouwen gegeven dat ze de schaalproblemen van Ethereum hebben opgelost met een solide 4.500 transacties per seconde nu, maar tot 40.000 transacties in de toekomst door gebruik te maken van layer 2 sidechains.

 

De mensen achter Ethereum zijn bezig met de ontwikkeling ervan, maar zoals ik al zei, het is niet bepaald een eenvoudige taak om dit te doen met zo’n baanbrekende en revolutionaire technologie die nog nooit eerder is gedaan. Het lijdt echter geen twijfel dat Ethereum serieuze vooruitgang boekt en in de goede richting gaat.

 

Ethereum wil niet alleen de lunch van de banken over de hele wereld stelen, het wil ook hun taart opeten. En vergeet niet dat de OCC zojuist zei dat banken legaal openbaar beschikbare blockchain-technologieën zoals Ethereum konden gebruiken.

 

Dus de banken raken er eindelijk bij betrokken, maar Amerikaanse burgers kunnen beslissendat ze de banken helemaal willen omzeilen. Met Ethereum en DeFi ben jij de bank. U heeft helemaal geen banken nodig om uw geld op te slaan, te kopen, te verkopen en te verhandelen.

 

U kunt eenvoudig de gratis, open-source DeFi-applicaties gebruiken die vanaf nu bestaan. Ik gebruik DeFi persoonlijk voor mijn spaar- en beleggingsrekening. Er zijn natuurlijk risico’s aan verbonden, maar u kunt nu al uw geld op spaar-, betaalrekeningen en pensioenrekeningen naar DeFi verplaatsen.

 

Waarom zouden mensen banken willen gebruiken en 0% of zelfs negatieve rentetarieven willen ontvangen over hun zuurverdiende geld als ze DeFi zouden kunnen gebruiken en een stabiele 6% zouden kunnen verdienen?

 

Bovendien zou Ethereum letterlijk de wereldwijde nederzettingslaag van Wall Street kunnen worden als het volledig wordt geaccepteerd. Ik kan niet eens beginnen met uit te leggen hoeveel waarde er niet alleen in Ethereum zou komen als dit zou gebeuren, maar ook in de grotere crypto- en blockchain-gemeenschap als geheel.

 

Andere bloggers zoals Bankless doen dit onderwerp veel meer recht dan ik zou kunnen, maar als je je er niet van bewust bent, moet je het zijn. Bekijk dit bericht waarin dit concept dieper wordt uitgelegd.

 

Bijna net zo gek om over na te denken is het concept dat Ethereum misschien wel het beste model voor geld is dat de wereld ooit heeft gezien. Zoals gedefinieerd door een andere Bankless-blog, is Ethereum “een economische trifecta: een triple point asset” geworden.

 

Het valt onder alle drie activaklassen. Het kan worden gebruikt als kapitaalgoed, zoals aandelen en obligaties, een verbruiks- / transformeerbaar activum zoals fysieke goederen en edele metalen, en een opslagplaats voor waardeactiva zoals onroerend goed en valuta’s.

 

Geen enkele andere activaklasse in de geschiedenis is ooit in alle drie de categorieën gevallen. Onroerend goed kan in twee van de drie klassen vallen, de opslag van waarde en kapitaalactiva, maar het valt niet onder de verbruikbare / transformeerbare activaklasse zoals edelmetalen.

 

Ik moedig je ten zeerste aan om de blog te lezen om hier een beter begrip van te krijgen.

 

Waar gaan we heen?

 

Dus waar gaat dit allemaal naartoe voor 2021 en daarna? Nou, ik zou liegen als ik je vertelde dat ik het antwoord wist. Eerlijk gezegd heeft niemand een idee, en wees voorzichtig met iedereen die gewaagde en zelfverzekerde beweringen doet, vooral op korte termijn.

 

Ik ben sinds eind 2017 actief in de wereld van cryptovaluta en zelfs de ‘experts’ hebben het vaak mis. Cryptocurrency-markten zijn ook niet immuun voor marktcrashes. We zagen dit terug in maart, toen zowat elke financiële markt tankte. Cryptocurrencies kregen ook een grote hit.

 

Dit zijn de meeste opwindende hoogtepunten die deze huidige crypto-boom van 2021 helpen verklaren, maar er is zoveel meer. Ik zal de eerste zijn om te erkennen dat we momenteel in rotsachtige en turbulente tijden leven, dus deze crypto-boom zal misschien niet eeuwig duren.

 

Ik zou nu voorzichtig zijn met het investeren van grote sommen geld in cryptocurrencies. Het beste advies dat ik iemand kan geven, is om niet te FOMO in Bitcoin of Ethereum. Wees er slim in en doe je eigen onderzoek.

 

Ik hou niet van daghandel, en voor de gemiddelde persoon raad ik het helemaal niet aan. Het is stressvol en als je niet weet wat je doet, kun je alles verliezen. Persoonlijk ben ik meer een investeerder van het type kopen en vasthouden. Ik doe het voor de lange termijn.